Alltingsvalg på Island i oktober

Alltingsbygningen i Reykjavik. Her fotografert i forbindelse med en demonstrasjon etter Panama-avsløringene i april. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Alltingsbygningen i Reykjavik. Her fotografert i forbindelse med en demonstrasjon etter Panama-avsløringene i april. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Reykjavik (NTB-AFP): Island skal holde parlamentsvalg i oktober, opplyser regjeringen. Nyvalget kommer i kjølvannet av Panama-avsløringene, som førte til at statsministeren gikk av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokumentlekkasjen i april avslørte at flere høytstående islendinger, inkludert statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson, hadde koblinger til selskaper registrert i skatteparadiser.

Selv om Gunnlaugsson gikk av etter avsløringen, har regjeringen blitt sittende ved makten, og Sigurdur Ingi Jóhannsson tok over som statsminister.

Torsdag henvendte Jóhannsson seg til lederne i partiene på Alltinget og ba om at de blir enige om datoen for valget – som foreløpig er satt seks måneder før den opprinnelig planlagte valgdagen.

– Vi ønsker å holde valget 29. oktober. Med tanke på hvordan situasjonen på Alltinget har vært denne våren og sommeren, regner vi med at det vil skje, sier Johannsson til TV-kanalen RUV. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus