FN: Flere beviser tyder på gassangrep i Aleppo

To personer får hjelp til å puste med oksygenmasker på al-Quds-sykehuset i Øst-Aleppo. Hjelpearbeidere mistenker at regimet har fylt en tønnebombe med blant annet klorgass. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
To personer får hjelp til å puste med oksygenmasker på al-Quds-sykehuset i Øst-Aleppo. Hjelpearbeidere mistenker at regimet har fylt en tønnebombe med blant annet klorgass. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes mange beviser for at det er blitt utført et kjemisk angrep i den syriske byen Aleppo, påpeker FNs Syria-utsending.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault uttrykte på ettermiddagen dyp bekymring for rapporter om at fire mennesker er drept og titalls såret i et nytt gassangrep.

Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder. Men da FNs Syria-utsending Staffan de Mistura torsdag ble bedt om å kommentere meldingene om angrepet, sa han at «det er mange beviser for at det faktisk fant sted».

Les også: Aleppo på randen av stor humanitær katastrofe

– Dersom det fant sted, er det en krigsforbrytelse og i så måte vil det kreve at alle setter det på dagsorden umiddelbart, sier de Mistura, som påpeker at han ikke er i stand til å bekrefte meldinger om angrep som dette.

En kvinne og hennes to barn er døde i det som mistenkes å være et klorangrep i den opprørskontrollerte delen av Aleppo, opplyste en syrisk hjelpearbeider tidligere torsdag.

Les også: Ekspert kritiserer FN for manglende handling i Aleppo

Ifølge hjelpearbeideren Khaled Harah ble det sluppet fire tønnebomber over nabolaget Zabadieh onsdag kveld, og fra en av dem skal det ha sivet ut klorgass. Helikopteret som slapp bombene, skal ha tilhørt det syriske regimet.