Regjeringen i Tyskland med nye antiterrortiltak

Tysklands regjering planlegger tiltak etter flere angrep i sommer, deriblant en økning i antall politifolk. Foto: Vincent Kessler / Reuters / NTB scanpix
Tysklands regjering planlegger tiltak etter flere angrep i sommer, deriblant en økning i antall politifolk. Foto: Vincent Kessler / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Berlin (NTB-Ritzau): Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière legger torsdag fram en rekke forslag til innstramminger i landets antiterrorlovgivning i kjølvannet av flere angrep i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innstrammingene omtales ifølge nyhetsbyrået Reuters i flere tyske medier. De innebærer blant annet at det skal bli lettere å utvise utlendinger som utgjør en trussel mot rikets sikkerhet.

Ministeren ville ikke bekrefte opplysningene da han ble spurt på et pressemøte onsdag. Han røpet imidlertid at regjeringen og landets 16 delstater planlegger å øke overføringene til politiet. I tillegg skal antall ansatte i de føderale politistyrkene økes med ti prosent i løpet av fire år.

– Vi lever i en vanskelig tid. Trusselen fra terror er stor og politiet er kraftig overarbeidet, sa Thomas de Maizière i Bremen onsdag og varslet flere detaljer torsdag.

Tyskland har inntil nylig vært skånet for den type islamistiske angrep som nabolandene Frankrike og Belgia har opplevd. Men i slutten av juli tok ekstremistgruppa IS på seg ansvaret for to angrep i Tyskland. Det ene på et tog nær Würzburg og det andre ved en musikkfestival i Ansbach. Utover dette ble ni personer skutt og drept av en 18-åring som slet med psykiske problemer i München i juli. (©NTB)