Yara med milliardkjøp i India

– Oppkjøpet representerer enda et viktig steg i vår vekststrategi, og gir oss en fullintegrert posisjon i verdens nest største gjødselmarked, sier konsernsjef Svein Tore Holsether.
– Oppkjøpet representerer enda et viktig steg i vår vekststrategi, og gir oss en fullintegrert posisjon i verdens nest største gjødselmarked, sier konsernsjef Svein Tore Holsether. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjødselselskapet Yara kjøper et anlegg i India fra Tata Chemicals for rundt 3,4 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Vestrum): Gjødselgiganten Yara kjøper et anlegg nord i India fra Tata Chemicals for rundt 3,4 milliarder kroner.

Det opplyser det norske selskapet i en børsmelding onsdag. Kjøpesummen er 400 millioner dollar, og oppkjøpet omfatter et urea-anlegg med tilhørende distribusjon i byen Babrala i delstat Uttar Pradesh, nord i landet.

Les også:

Yara saksøkes for 1,2 milliarder kroner

Yara investerer 2 milliarder i fabrikk i Brasil

Tidligere Yara-topper får opptil tre års fengsel

Vekststrategi

– Oppkjøpet representerer enda et viktig steg i vår vekststrategi, og gir oss en fullintegrert posisjon i verdens nest største gjødselmarked. India har en sterk befolkningsvekst, økende levestandard og et betydelig potensial for å forbedre produktiviteten i landbruket, sier konsernsjef Svein Tore Holsether.

Anlegget har en årlig kapasitet på 0,7 millioner tonn ammoniakk og 1,2 millioner tonn urea. Det ble satt i drift i 1994 og er det mest energieffektive i India, ifølge Yara.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høy HMS-standard

– Vi er imponert over den høye standarden på driften i Babrala. De ansatte ved anlegget har opparbeidet en høy HMS-standard og en solid sikkerhetsstatistikk. Dette veldrevne anlegget og dets dyktige medarbeidere vil være et utmerket tilskudd til Yaras globale produksjonssystem, sier konsernsjefen.

Kjøpet forutsetter godkjenning fra indiske myndigheter og i landets rettssystem, noe som er ventet å ta mellom ni og tolv måneder.

Yara ble børsnotert i 2004 og var tidligere en del av Norsk Hydro. Den siste måneden har aksjen steget drøyt 7 prosent på Oslo Børs, mens den har hatt et fall på over 25 prosent det siste året.