Tidligere sjøfartsinspektør: – Skal gi sannheten om Scandinavian Star

Flemming Thue Jensen. Arkivfoto.
Flemming Thue Jensen. Arkivfoto. Foto: Linares Nikolai / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere sjøfartsinspektøren Flemming Thue Jensen sier han vil legge fram nye opplysninger og avdekke sannheten om Scandinavian Star under en pressekonferanse om noen få dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen sier til NTB at det er to vinkler på saken etter at norsk politi nå har henlagt saken etter to år med fornyet etterforskning.

– Det ene er sannheten og det andre er det rent strafferettslige. Dette kunne politiet vært flinkere til å presisere. For rent strafferettslig kreves det meget sterke beviser, og det er det vanskelig å få øye på her, sier Jensen.

Les også: Scandinavian Star-inspektør ødela notater

Når det gjelder «sannheten» vil Jensen legge fram det han omtaler som nye opplysninger under en pressekonferanse så snart som mulig.

Se video: Scandinavian Star-stiftelse ikke overrasket over politiets konklusjon

– Da vil det ikke være tvil om hva som skjedde og hvem som gjorde det. Jeg kan ikke fremlegge en «rykende pistol», men jeg vil presentere en perlerekke av meget kraftige indisier, sier Jensen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Inspektør tror sannheten om Scandinavian Star kommer fram

Han mener at politiet har trukket flere feilaktige konklusjoner, noe han vil underbygge under den varslede pressekonferansen. Blant annet mener Jensen at det er fysisk umulig at den tredje brannen, som startet tolv timer etter den første, kan ha startet som følge av kraftig varmegang.

Under politiets pressekonferanse tirsdag, la politiadvokat og påtaleansvarlig for Scandinavian star-saken, Hanne Fauske, vekt på vitners beskrivelse av intens varme som inkluderte rødglødende plater og kokende vann. Politiet mener at temperaturen var så høy at det er mulig med selvantennelser og branner som blusset opp igjen på grunn av manglende etterslukking, men kan ikke utelukke andre årsaker til at skipet brant så lenge.

– Jeg vil på det kraftigste motbevise at varmegang kan ha utløst brann nummer tre. En slik teori er steindød, hevder Jensen.

Les også: Fortvilet og oppgitt over Scandinavian Star-konklusjon