Leder av britisk overgrepskommisjon slutter

London (NTB-AFP): Kommisjonen som gransker overgrepsanklager mot britiske samfunnstopper, fortsetter å støte på utfordringer. Nå sier granskingens leder, dommer Lowell Goddard, at hun slutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært vanskelig å riste av seg tidligere feilsteg, og i etterpåklokskapens lys ser jeg at det ville vært bedre å starte helt på nytt, sier Goddard i en pressemelding.

Den newzealandske dommeren Goddard er den tredje lederen som slutter i kommisjonen siden den ble etablert i 2014. Kommisjonen gransker overgrep gjennomført av fremtredende personer innen politikk, den katolske og den anglikanske kirke, kommuner og skoler.

– Selv om det har vært en kamp på flere måter, er jeg sikker på at det har blitt oppnådd stor fremgang for ofre og overlevende etter institusjonelle seksuelle overgrep mot barn, sier hun, og legger til at barnas stemme har blitt hørt.

Innenriksminister Amber Rudd sier granskningen fortsetter «uten forsinkelser» og roser Goddards innsats. Goddard har tidligere gjennomført en gransking av politiets håndtering av overgrep mot barn på New Zealand, men hun har blitt kritisert for å ha vært i utlandet på ferie totalt 70 dager siden hun inntok posisjonen i april 2015.

Storbritannias regjering opplyser ikke hvem som skal erstatte henne. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus