Fortsatt opptur for sjømateksporten

Illustrasjonsfoto: Marte Christensen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Marte Christensen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Også i juli måned ble det eksportert mer sjømat enn i samme måned i fjor. En eksportverdi på 6,6 milliarder kroner er 15 prosent bedre enn for ett år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i år er det eksportert norsk sjømat for til sammen 49,2 milliarder kroner, skriver Norges sjømatråd i en pressemelding. Det er 9,5 milliarder kroner – eller 24 prosent – mer enn i de sju første månedene i fjor.

– Juli var en god sommermåned for norsk sjømateksport. Eksporten av laks og ørret kom på 5,1 milliarder kroner, som er en økning på 28 prosent fra juli i fjor. Selv om eksporten av klippfisk gikk ned i juli, var måneden preget av gode priser for både fersk og fryst torsk, sier Jan Ståle Lauritzen i sjømatrådet.

Også sildeeksporten økte i juli, men en fisk som mange forbinder sterkt med sommeren, nemlig makrellen, ble det eksportert mindre av. Makrelleksporten falt med nesten to tredeler og utgjorde 50 millioner kroner. Tar man med alle månedene siden årsskiftet, er det oppgang også for makrellen, som primært selges til Sør-Korea og Japan. En samlet eksport på 1,2 milliarder kroner er en økning på 22 prosent. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus