Kina nedlegger veto mot FNs fordømmelse av Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd, her fotografert under en avstemming om en resolusjon om Sør-Sudan i slutten av juli. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB scanpix
FNs sikkerhetsråd, her fotografert under en avstemming om en resolusjon om Sør-Sudan i slutten av juli. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

New York (NTB-AFP): USA og dets allierte ba FNs sikkerhetsråd om å fordømme Nord-Korea etter at landet skjøt opp en rakett som for første gang landet i japansk farvann, men møtte motstand fra Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådet, som består av 15 medlemmer, møttes bak lukkede dører i New York for å diskutere den siste oppskytingen fra Nord-Korea. USAs FN-ambassadør Samantha Power oppfordret til et «sterkt og raskt svar fra FNs sikkerhetsråd» etter møtet, og hun beskrev testen som «nok en alvorlig trussel mot internasjonal fred og sikkerhet».

Det var ventet at USA ville få vedtatt en uttalelse fra et samlet sikkerhetsråd, men Kina satte en stopper for det, sier landets FN-ambassadør Liu Jieyi.

– Vi kan ikke gjøre noe som vil eskalere spenningen på den koreanske halvøya. Det er for risikabelt, sier han.

Missilet landet 250 kilometer fra kysten av Japan og innen landets økonomiske sone (EEZ). Japans statsminister Shinzo Abe kalte det en alvorlig trussel mot landets sikkerhet, og en fornærmelse som ikke kan tolereres. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus