Penger til overs etter ungdoms-OL

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lillehammer (NTB): Når regningen er gjort opp etter vinterens ungdoms-OL på Lillehammer, sitter arrangøren igjen med 31 millioner kroner på konto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det betyr at vi har klart å arrangere dette enorme arrangementet godt innen de økonomiske rammene som Stortinget vedtok i 2011, og det er vi selvfølgelig svært stolte over, sier Tomas Holmestad, avtroppende administrerende direktør for organisasjonskomiteen, i en pressemelding.

I fjor sommer ga Kulturdepartementet en ekstrabevilgning på 20 millioner kroner i form av spillemidler. Disse pengene blir nå betalt tilbake, mens de siste 11 millionene går til Lillehammer Olympic Legacy Center. Ifølge pressemeldingen har senteret som mål «å videreføre OL-arven i Innlandet, ved å gi ungdom fra hele verden muligheten til å komme til regionen for å trene og utdanne seg».

I tillegg til å ha holdt seg innenfor de økonomiske rammene, er Holmestad fornøyd med å ha lokket 214.000 mennesker til arenaene og at TV-bilder fra ungdomslekene ble sendt til 141 land. I tillegg ble sosiale medier flittig brukt i forbindelse med lekene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den enorme entusiasmen og interessen kom overraskende på oss og lå på et helt annet nivå enn for Innsbruck-lekene for fire år siden, sier Holmestad.

Ungdoms-OL fikk 285,5 millioner kroner i støtte fra staten, Hedmark og Oppland fylker og kommunene Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Øyer. Den internasjonale olympiske komité (IOC) bidro med 38,9 millioner, mens sponsorene stilte opp med 23,8 millioner. (©NTB)