Penger til overs etter ungdoms-OL

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lillehammer (NTB): Når regningen er gjort opp etter vinterens ungdoms-OL på Lillehammer, sitter arrangøren igjen med 31 millioner kroner på konto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det betyr at vi har klart å arrangere dette enorme arrangementet godt innen de økonomiske rammene som Stortinget vedtok i 2011, og det er vi selvfølgelig svært stolte over, sier Tomas Holmestad, avtroppende administrerende direktør for organisasjonskomiteen, i en pressemelding.

I fjor sommer ga Kulturdepartementet en ekstrabevilgning på 20 millioner kroner i form av spillemidler. Disse pengene blir nå betalt tilbake, mens de siste 11 millionene går til Lillehammer Olympic Legacy Center. Ifølge pressemeldingen har senteret som mål «å videreføre OL-arven i Innlandet, ved å gi ungdom fra hele verden muligheten til å komme til regionen for å trene og utdanne seg».

I tillegg til å ha holdt seg innenfor de økonomiske rammene, er Holmestad fornøyd med å ha lokket 214.000 mennesker til arenaene og at TV-bilder fra ungdomslekene ble sendt til 141 land. I tillegg ble sosiale medier flittig brukt i forbindelse med lekene.

– Den enorme entusiasmen og interessen kom overraskende på oss og lå på et helt annet nivå enn for Innsbruck-lekene for fire år siden, sier Holmestad.

Ungdoms-OL fikk 285,5 millioner kroner i støtte fra staten, Hedmark og Oppland fylker og kommunene Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Øyer. Den internasjonale olympiske komité (IOC) bidro med 38,9 millioner, mens sponsorene stilte opp med 23,8 millioner. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus