Østerrike ber EU avslutte forhandlinger med Tyrkia

Østerrikes statsminister Christian Kern er langt fra positiv til fortsatte samtaler om EU-medlemskap i Tyrkia. Foto: Lazslo Balogh / Reuters / NTB scanpix
Østerrikes statsminister Christian Kern er langt fra positiv til fortsatte samtaler om EU-medlemskap i Tyrkia. Foto: Lazslo Balogh / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wien (NTB-AFP): Østerrikes statsminister har bedt EU avslutte forhandlingene med Tyrkia om medlemskap i unionen etter myndighetenes håndtering av det mislykkede kuppforsøket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Medlemskapsforhandlingene er for tiden bare fiktive. Vi vet at Tyrkias demokratiske standard er langt fra tilstrekkelig for adgang i unionen, sier statsminister Christian Kern.

Tyrkia har lenge forsøkt å bli medlem i EU. I tillegg er landet en viktig partner i en avtale som skal bremse flyktningstrømmen til Europa. En del av avtalen innebærer visumfrihet for 80 millioner tyrkere til EU. Samtalene har imidlertid støtt på en rekke problemer, blant dem flere europeiske ledere som har uttrykt stor skepsis til at landet kan bli en del av unionen. (©NTB)