Flere tyr til privatskole for å fullføre videregående

Oslo (NTB): Stadig flere får hjelp av privatundervisning for å fullføre videregående skole. Det viser tall fra privatskoleselskapet Sonans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

52 prosent av privatistelevene ved privatskolen Sonans har ikke generell studiekompetanse, og elevene blir stadig eldre. De siste årene har antallet elever over 29 år økt med 15 prosent

– Vi merker stor pågang og får flere henvendelser fra dem som vil ha generell studiekompetanse. Det merkes at utdanning er enda viktigere enn tidligere for å få seg jobb, sier Marit Aamold Sundby, strategi- og markedsdirektør i Sonans utdanning til Klassekampen.

Utdanningskjeden har fått 9 prosent flere elever de to siste årene, og Aamold Sundby forteller at de foreløpige tallene tyder på at økningen blir enda større i år.

73 prosent av dem som begynte på videregående i 2010 hadde fullført skolegangen fem år senere, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus