Havila vil diskutere børsnotering av Fjord1

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Florø (NTB): Onsdag ble det klart at Torghatten aksepterer at selskapet ikke får ta kontroll over konkurrenten Fjord1. Nå vil minoritetsaksjonær Havila diskutere børsnotering av Fjord1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransetilsynet satte foten ned for oppkjøpet, og det aksepterte Torghatten og Sogn og Fjordane fylkeskommune, som er hovedeier i Fjord1.

– Det skyldes en totalvurdering. Nå står Fylkesutvalget fritt til å vurdere andre løsninger, sier fylkesordfører Jenny Følling (Sp).

En av dem som var mot salget til Torghatten og som nå har et forslag til en annen løsning, er Per Sævik, skriver Dagens Næringsliv. Han representerer mindretallsaksjonær Havila i Fjord1 og vil diskutere en børsnotering av fergeselskapet.

– En slik tanke er ikke fremmed. Det forutsetter at begge eierne er interessert og det har jeg ingen formening om, sier Sævik.

Havila har også varslet søksmål mot fylkeskommunen fordi selskapet mener en forkjøpsrett er omgått i forbindelse med planen om å selge til Torghatten. Sævik vil ikke si om denne saken blir trukket etter at salget er stanset. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus