Australia refses for å la overgrep mot asylsøkere passere

Australias statsminister Malcolm Turnbull tar ikke selvkritikk for at landet sender asylsøkere til Nauru og Papua Ny-Guinea. Foto: Reuters / NTB scanpix
Australias statsminister Malcolm Turnbull tar ikke selvkritikk for at landet sender asylsøkere til Nauru og Papua Ny-Guinea. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sydney (NTB-AFP): Australia har med overlegg latt være å reagere på overgrep mot asylsøkere på stillehavsøya Nauru for å avskrekke andre mot å komme med båt for å søke asyl, ifølge Amnesty og Human Rights Watch.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Menneskerettseksperter besøkte øya i juli og intervjuet 84 personer som er sendt til øya av australske myndigheter. De konkluderer med at flyktninger og asylsøkere blir utsatt for «alvorlig mishandling, umenneskelig behandling og forsømmelse».

– Det at regjeringen unnlater å ta fatt i alvorlig mishandling, fremstår som en villet politikk for å hindre flere asylsøkere i å ankomme med båt, skriver de to organisasjonene.

Den australske regjeringen avviser kritikken og anklager Amnesty for ikke å ha snakket med landets innvandringsdepartement før undersøkelsen ble gjennomført. (©NTB)