Raymond Johansen får svar på tiltale

Høyres Nikolai Astrup ber Raymond Johansen begynne med eget parti dersom han mener alvor med ønske om mer åpenhet rundt politiske nominasjoner. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Høyres Nikolai Astrup ber Raymond Johansen begynne med eget parti dersom han mener alvor med ønske om mer åpenhet rundt politiske nominasjoner. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag tok byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til orde for mer åpne nominasjonsprosesser i norsk politikk. De politiske motstanderne ber ham starte i eget parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johansen mener mer åpenhet vil styrke den demokratiske legitimiteten . Han synes nominasjonsprosessene er for lukket og handler for mye om politisk spill. Fra Høyre og Venstre får byrådslederen beskjed om å snakke for seg selv, skriver Dagsavisen.

– Johansen gir en bedre beskrivelse av nominasjonsprosessen i Ap enn i Høyre, sier leder av Oslo Høyre, Nikolai Astrup. Han får følge av Venstre-leder Trine Skei Grande.

Bakgrunn: Ap-Johansen vil ha flere kjente profiler på valglistene

– Det som er påfallende er at det er Ap, sammen med Frp, som har den strammeste partikulturen og den minst åpne partiorganisasjonen, sier hun. I lys av Johansens utspill lurer begge på hvorfor Ap stemte imot endringer i valgloven som skulle gi velgerne mer innflytelse og en reell mulighet til å kumulere kandidater.

– Når de stemmer imot, sier det meg at Ap liker å ha kontroll, sier Astrup. Han har heller ikke sans for Johansens forslag om å få flere kjendiser inn på valglistene.

– Målet må være å ha en bredde i rekrutteringen ved at man slipper til mennesker som har mye å bidra med, men som ikke har gått gradene i partipolitikken. Uavhengig av om vedkommende er kjent eller ikke.

Les også: Usikkert om Frp støtter økt drivstoffavgift