Rekordbeslag av kokain i Bolivia

En soldat i den bolivianske spesialstyrken FELCN står ved noen av sekkene med kokain ved politiets hovedkontor i La Paz, Bolivia. Foto: Daniel Espinoza / Bolivian Information Agency / Reuters / NTB scanpix
En soldat i den bolivianske spesialstyrken FELCN står ved noen av sekkene med kokain ved politiets hovedkontor i La Paz, Bolivia. Foto: Daniel Espinoza / Bolivian Information Agency / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

La Paz (NTB-DPA): Boliviansk politi stoppet en lastebil med 7,5 tonn kokain som var på vei til USA. Beslaget er det største noensinne i landet, ifølge landets innenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Narkotikaen, som var 580 kilo ren kokain blandet ut med mineralet ulexitt, var pakket i en konteiner på vei til den chilenske havnen Arica. Der skulle lasten sendes videre til Honduras og deretter videre til USA.

Gateverdien er på 379 millioner dollar – over 3,2 milliarder kroner – ifølge innenriksminister Carlos Romero.

Tre personer er pågrepet, men sjåføren ble løslatt etter at myndighetene fastslo at han ikke hadde visst om innholdet i forsendelsen.

Bolivia er verdens tredje største produsent av kokain, etter Colombia og Peru, ifølge FNs program for narkotika og kriminalitet (UNODC). (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus