Rekordbeslag av kokain i Bolivia

En soldat i den bolivianske spesialstyrken FELCN står ved noen av sekkene med kokain ved politiets hovedkontor i La Paz, Bolivia. Foto: Daniel Espinoza / Bolivian Information Agency / Reuters / NTB scanpix
En soldat i den bolivianske spesialstyrken FELCN står ved noen av sekkene med kokain ved politiets hovedkontor i La Paz, Bolivia. Foto: Daniel Espinoza / Bolivian Information Agency / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

La Paz (NTB-DPA): Boliviansk politi stoppet en lastebil med 7,5 tonn kokain som var på vei til USA. Beslaget er det største noensinne i landet, ifølge landets innenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Narkotikaen, som var 580 kilo ren kokain blandet ut med mineralet ulexitt, var pakket i en konteiner på vei til den chilenske havnen Arica. Der skulle lasten sendes videre til Honduras og deretter videre til USA.

Gateverdien er på 379 millioner dollar – over 3,2 milliarder kroner – ifølge innenriksminister Carlos Romero.

Tre personer er pågrepet, men sjåføren ble løslatt etter at myndighetene fastslo at han ikke hadde visst om innholdet i forsendelsen.

Bolivia er verdens tredje største produsent av kokain, etter Colombia og Peru, ifølge FNs program for narkotika og kriminalitet (UNODC). (©NTB)