Brende etterspør økt innsats i Sør-Sudan

Utenriksminister Børge Brende (H) sier Norge på det sterkeste fordømmer volden som brøt ut i Juba tidlig i juli. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Utenriksminister Børge Brende (H) sier Norge på det sterkeste fordømmer volden som brøt ut i Juba tidlig i juli. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge stiller seg bak forslaget om en ny internasjonal beskyttelsesstyrke i Sør-Sudans hovedstad, i tillegg til et sterkere mandat til FN-styrken i landet, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene fortsetter i det borgerkrigsherjede landet, og Brende mener det er nødvendig med økt internasjonal innsats. FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon om å forlenge FNs fredsbevarende operasjon i Sør-Sudan, UNMISS, fram til 12. august for å forhandle om andre tiltak og en ny styrke i landet.

Les også: USA ber FN støtte afrikansk styrke i Sør-Sudan

Det er ventet at det vil bli foreslått våpenembargo og sanksjoner mot de ansvarlige for voldshandlingene.

– Sikkerhetsrådet må vedta målrettede sanksjoner og våpenembargo, slik FNs generalsekretær har bedt om, sier Brende til NTB. I likhet med nabolandene og Den afrikanske union, fordømmer Norge volden som brøt ut 8. juli i hovedstaden Juba.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus