Åpen for alle - alltid

Svindlere sender falske Netflix-eposter

Netflix-merkevaren blir misbrukt av svindlere i en ny epsot. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Netflix-merkevaren blir misbrukt av svindlere i en ny epsot. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger (NTB): Svindlere som utgir seg for å være fra strømmetjenesten Netflix har sendt ut eposter hvor brukerne blir bedt om å registrere seg på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved første øyekast ser avsender av eposten ut til å være Netflix, skriver Stavanger Aftenblad. Den er utformet med den grafiske profilen til strømmetjenesten og opplyser i emnefeltet om «Avsluttet Netflix-konto».

«Som du ba om har vi avsluttet Netflix-abonnementet. Denne endringen trer i kraft 29. juli, står det i mailen som svindlerne har sendt ut.

Lenger nede i mailen følger en lenke for å gjenoppta abonnementet – som fører til en side hvor man må oppgi kredittkortinformasjon.

– Alt så ekte ut. Jeg utvidet avsender, og så at denne ikke var fra Netflix. Adressen til nettsiden var heller ikke en Netflix-side, sier en av dem som har fått eposten.

Også tidligere har strømmetjenestens merkevare blitt misbrukt av kriminelle. I februar skrev VG om en lignende epost, hvor mottakeren ble advart om at betalingen av Netflix-abonnementet ikke hadde gått gjennom. (©NTB)