Unge menn overrepresentert i ulykkesstatistikken

I løpet av årets første sju måneder har 84 mennesker mistet livet på norske veier, 21 flere enn på samme tid i fjor. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
I løpet av årets første sju måneder har 84 mennesker mistet livet på norske veier, 21 flere enn på samme tid i fjor. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Etter flere år med nedgang, øker antall dødsulykker i trafikken med unge, mannlige sjåfører. Kvinner i samme aldersgruppe dør oftest som passasjerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Trygg Trafikk , som er omtalt i Aftenposten , viser at unge menn fortsatt er kraftig overrepresentert i ulykkesstatistikken. To tredeler av de unge som dør er menn.

– Vi ser at dødsulykker med unge, mannlige sjåfører går betydelig opp, etter flere år med nedgang. Det er mer enn dobbelt så mange omkomne unge menn i alderen 16-24 år som i fjor, sier avdelingsdirektør for trafikksikkerhet Guro Ragnes i Statens vegvesen.

Statistikken viser at unge kvinner oftest dør i trafikken som passasjerer. I perioden 2005-2012 døde 29 jenter i alderen 15-19 år som bilpassasjerer.

Så langt denne sommeren har det vært langt flere dødelige trafikkulykker enn i fjor. Fra begynnelsen av juni og fram til 28. juli mistet 37 personer livet på norske veier – 13 flere enn i samme periode i fjor. (©NTB)

Personvernpolicy