200.000 berørt av giftige utslipp i Vietnam

Et taiwansk-eid selskap har erkjent å ha forurenset livsgrunnlaget til 200.000 mennesker i Vietnam, ifølge myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en rapport myndighetene viser til, ble anslagsvis 115 tonn fisk skylt i land langs kysten av Vietnam i april. 140 tonn oppdrettsfisk og 67 tonn oppdrettsmuslinger er døde som følge av de giftige utslippene, og om lag halvparten av korallrevet i området er ødelagt.

Selskapet Formosa Ha Tinh, som består av et stålverk, kraftverk og en havn, erkjenner skadene og har lovet å betale 500 millioner dollar i en opprydningsaksjon som også skal kompensere de mange berørte.

Rapporten konkluderer med at myndighetene må lære av det som mange omtaler som landets største miljøkatastrofe og oppfordrer til bedre miljøovervåking.

Personvernpolicy