Polititopp drept i Nicaragua

En av de øverste lederne i politiet i Nicaragua ble drept av uidentifiserte væpnede menn utenfor huset sitt, opplyser tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

57 år gamle Buenaventura Miranda ble drept sent onsdag i byen Boaco, 75 kilometer nordvest for hovedstaden Managua, der han var sjef for den regionale politistyrken. Myndighetene undersøker om drapet ble utført av etterlyste kriminelle.

President Daniel Ortega kaller drapet «et feigt angrep». Landets øverste politisjef Aminta Granera, lover at gjerningsmennene skal tas og straffes

– Uansett hvor de er, kommer vi til å lete etter dem til de kan stilles til ansvar.

Miranda hjalp til med å bygge opp Nicaraguas nasjonale politi, som ble opprettet for 37 år siden etter at sandinistopprørerne tok makten i landet. Han satt i det nasjonale rådet som styrer politiet.

I motsetning til mange naboland lenger nord i Mellom-Amerika er ikke Nicaragua plaget av omfattende gjengkriminalitet, og landet regnes som et av de tryggeste i regionen. Ortega sier likevel at organisert kriminalitet og narkotikasmugling utgjør «en ekstern destabiliserende faktor, som har kostet mange nicaraguanere og mange av våre politibrødre livet».

Personvernpolicy