FN stanser hjelpesendinger etter angrep i Nigeria

FN stanser hjelpesendinger nordøst i Nigeria etter et angrep på en hjelpekolonne i et område der Boko Haram har stått sterkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kolonnen var på vei fra Bama til Maiduguri i staten Borno nordøst i landet da den ble angrepet, opplyser FNs barnefond UNICEF. En UNICEF-ansatt og en person som jobbet for Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) ble såret. Til sammen fem personer ble såret i angrepet, inkludert to nigerianske soldater. De sårede behandles på et lokalt sykehus.

Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepet, men opprørsgruppen Boko Haram har tidligere stått sterkt i området. Den nigerianske hæren mener det var medlemmer av Boko Haram som sto bak bakholdsangrepet på kolonnen.

– Dette var ikke bare et angrep på bistandsarbeidere. Det er et angrep på menneskene som trenger hjelpen aller mest og på bistanden som var på vei til dem. Langvarig konflikt har ført til ekstrem lidelse og har utløst en underernæringskrise, skriver UNICEF i en pressemelding. Organisasjon har tidligere opplyst at en kvart million barn i Borno lider av livstruende underernæring, og rundt en femdel av dem kommer til å dø dersom de ikke får behandling.

FN har midlertidig innstilt humanitære bistandsoppdrag i påvente av en vurdering av sikkerhetssituasjonen i området.

Personvernpolicy