Politikere mener stortingsregler er gammeldagse

Aps Martin Henriksen er ikke fornøyd med regelverket på Stortinget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Aps Martin Henriksen er ikke fornøyd med regelverket på Stortinget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Henriksen (Ap) og flere stortingskolleger mener dagens voteringsordning på Stortinget er gammeldags og tilpasset eldre menn med hjemmeværende koner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mye unødvendig tidsbruk. Stortinget er en god arbeidsplass, men reglene er laget ut ifra at representantene er menn i 50-60-årene som har voksne barn eller hjemmeværende koner, sier Henriksen til Klassekampen.

Han har sett seg lei på lange kvelder med venting på at medlemmene i komiteene debatterer i stortingssalen skal bli ferdig, slik at man kan være klar til votering når debattene er over.

Noen ganger har man blitt sittende og vente til over midnatt. Langt fra familievennlig, mener Henriksen og stortingskollegene Anne Ljunggren, Torstein Tvedt Solberg, Truls Wickholm, Lene Vågslid, Fredric Holen Bjørdal, Åsmund Grøver Aukrust og Marianne Aasen.

I Klassekampen torsdag tok nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet til orde for å endre regelverket på Stortinget. I tillegg til at mye tid er bortkastet, mener den tidligere olje- og energiministeren at det hindrer kontakt med folk i hjemfylket, i tillegg til å være en belastning for familielivet.