Kaine aksepterte nominasjonen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senator Tim Kaine aksepterte onsdag kveld formelt nominasjonen som demokratenes visepresident.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den siste timen på landsmøtets tredje dag var det Kaines tur til å innta podiet. Han åpnet med å takke kona og de tre barna sine og fortalte om sønnen Nat, som er marineinfanterist.

– For to dager siden ble han sendt til utlandet for å beskytte og forsvare de NATO-allierte som Donald Trump mener vi bør overlate til seg selv. Semper Fi, Nat, sa Kaine og hilste til sønnen med kortversjonen av det latinske mottoet til US Marines: Semper fidelis – Alltid trofast. Deretter tok han formelt imot partiets nominasjon.

– Jeg aksepterer ydmykt partiets nominasjon til å bli den neste visepresidenten.

Kaine snakket deretter om troens betydning i livet hans og hvordan han etter endt skolegang følte et sterkt behov for å bidra til sosial rettferdighet. Han tok derfor et sabbatsår og jobbet frivillig med jesuittprester i Honduras.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Der lærte jeg folkets verdier: tro, familie og arbeid, sa Kaine på spansk. Flere ganger gjennom talen slo han over på språket han lærte da han jobbet i det mellomamerikanske landet. Det var også på spansk han minnet salen om at «vi er alle amerikanere» – «somos americanos todos». Flere har påpekt at nettopp det at Kaine snakker spansk kan øke Hillary Clintons appell blant spansktalende amerikanere.