Politidirektoratet vil styrke politireserven

Politidirektoratet i Oslo Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Politidirektoratet i Oslo Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politidirektoratet foreslår en kraftig oppgradering av politireserven, som består av sivile med begrenset politimyndighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny rapport omtalt i VG legges det opp til mer aktiv bruk av politireserven, som første gang ble tatt i bruk under Lillehammer-OL i 1994. Politidirektoratet ønsker å sette av 20 millioner kroner til å etablere og styrke gruppen i løpet av det første året.

Det legges til grunn at reserven skal bestå av om lag 600 personer fordelt på de 12 nye politidistriktene.

Rapporten foreslår hyppigere treninger av mannskapene, noe som er beregnet å koste om lag fem millioner kroner i året. I tillegg anslås kostnader til lønn og lokalleie i distriktene til å komme på fire millioner per år. Utstyret politireserven bruker beskrives som gammelt og må byttes ut, noe som er anslått å koste fem millioner kroner.

Regjeringen har nettopp mottatt rapporten og har ikke konkludert i saken.

Personvernpolicy