E16 stengt på ubestemt tid

Biler i kø på E16 i retning mot Fretheimstunnelen i Sogn tirsdag ettermiddag, etter at veien ble stengt på grunn av et steinras cirka en kilometer fra Gudvangen i retning mot Voss. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB scanpix
Biler i kø på E16 i retning mot Fretheimstunnelen i Sogn tirsdag ettermiddag, etter at veien ble stengt på grunn av et steinras cirka en kilometer fra Gudvangen i retning mot Voss. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er fortsatt fare for nye ras på E16 ved Gudvangen i Sogn og Fjordane. Et større steinskred tirsdag gjorde at veien måtte stenges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå må vi først renske fjellsiden før mannskapet kan ta fatt på arbeidet med å rydde og reparere veien, sier fungerende avdelingsdirektør Ingar Hals i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane.

Ifølge Hals er det fare for nye ras, men det har ikke blitt observert ras natt til onsdag.

E16 i Nærøydalen mellom Voss og Gudvangen er stengt på ubestemt tid etter at rundt 300 meter av veibanen ble rammet av et større steinskred i 17-tiden tirsdag.

Onsdag morgen startet sikringsarbeidet, hvor helikopter vil bli brukt innledningsvis for å spyle fjellsiden for eventuelle løse masser og steiner.

– Ikke før fjellsiden er sikret kan arbeidet med å rydde veibanen starte. Arbeidet vil ta tid da steinblokkene er så store at de må splittes før de kan fjernes, sier Hals.

Ingen personer ble skadd, men det er en del skader på veibanen, opplyser veivesenet. Ifølge Sogn Avis er enkelte steinblokker på størrelse med en personbil.

E16 ved Stalheimstunnelen i vest og Flenjatunnelen i øst, er stengt på ubestemt tid. Omkjøringen er via riksvei 7 over Hardangervidda, E134 over Haukelifjell eller riksvei 13 over Vikafjellet.

Personvernpolicy