Åpen for alle - alltid

Venezuelas regjering beskylder opposisjonen for bedrageri

Det er valgmyndigheten CNE som avgjør om de innsamlede underskriftene skal godkjennes. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix
Det er valgmyndigheten CNE som avgjør om de innsamlede underskriftene skal godkjennes. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Venezuela ber landets valgkommisjon slette registreringen av en opposisjonsgruppe som vil kaste president Nicolás Maduro. Gruppen beskyldes for bedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anklagene kommer samme dag som opposisjonen håpet å få godkjenning for å be om en folkeavstemning for å kaste presidenten. Dermed ligger det an til at den politiske situasjonen blir ytterligere spent i et land rammet av økonomisk krise.

– Vi har bedt om at registreringen av MUD slettes fordi de har tatt del i den største stemmesvindelen i dette landet noensinne, sier Jorge Rodriguez, som er utnevnt av Maduro til å følge med på forsøket på å få i stand en folkeavstemning. Rodriguez beskylder opposisjonen for å ha inkludert navnene til døde personer, innsatte og barn blant de 1,8 millioner underskriftene som ble levert inn i mai til støtte for folkeavstemningen.

Opposisjonen avviser anklagene og mener myndighetene er ute etter å trenere prosessen. Tirsdag var Det nasjonale valgrådets tidsfrist for å avgjøre om de innsamlede underskriftene skulle godkjennes. Dette er første steg i en lang og komplisert prosess fram mot en eventuell folkeavstemning.

Maduros motstandere kjemper for å fullføre prosessen innen 10. januar. Klarer de det og folk stemmer for å kaste Maduro, blir det utskrevet nyvalg. Etter denne datoen vil Maduro eventuelt bli erstattet av hans egen håndplukkede visepresident, som vil sitte ut de siste to årene av presidentperioden.