Sanders-tilhengere demonstrerte i pressetelt

Handling sier mer enn ord, står det på plakaten til en av demonstrantene i presseteltet. Foto: Charles Mostoller / Reuters / NTB scanpix
Handling sier mer enn ord, står det på plakaten til en av demonstrantene i presseteltet. Foto: Charles Mostoller / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Misfornøyde Bernie Sanders-tilhengere tok over et pressetelt for å demonstrere etter at Hillary Clinton var valgt til demokratenes presidentkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 100 demonstranter satte seg ned innenfor inngangen til teltet. Over munnen hadde de teip med teksten «tvunget til stillhet». Utenfor ropte de «hele verden ser på», mens politiet sperret inngangen, slik at journalister ikke slapp til der demonstrasjonen foregikk.

Protesten kom umiddelbart etter at Hillary Clinton ble valgt til Det demokratiske partiets presidentkandidat og Bernie Sanders offisielt var vraket. Brian Ertz sier demonstrantene opptrer fredelig og bare vil gi uttrykk for sine meninger.

– Vi vil at vår demokratiske mening skal bli hørt, sier Ertz og legger til at målet med landsmøtet er å diskutere og vurdere innspill fra hele landet.

– Dersom de ønsket samling, ville de gått inn i en reell demokratisk prosess for å oppnå dette.