Abu Sayyaf har bortført flere sjøfolk

Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene har bortført fem malaysiske sjøfolk, ifølge politiet i Malaysia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøfolkene jobbet på en taubåt og ble meldt savnet utenfor kysten av øya Borneo i forrige uke.

Politiledelsen i Malaysia bekreftet tirsdag at mannskapet på taubåten er bortført av Abu Sayyaf, som opererer sør på Filippinene. Den islamistiske geriljagruppen har stått bak et stort antall kidnappinger og holder fortsatt nordmannen Kjartan Sekkingstad fanget.

To canadiere som ble bortført sammen med Sekkingstad, ble drept etter at Canada nektet å utbetale løsepenger. Flere lokale fiskere holdes også som gisler av Abu Sayyaf, og tidligere denne måneden ble tre indonesiske fiskere bortført i Borneo-havet av folk som ble mistenkt for å tilhøre geriljaen.

Personvernpolicy