Saudi-Arabias ambassadør slår tilbake mot Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre får kritikk fra Saudi-Arabia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Ap-leder Jonas Gahr Støre får kritikk fra Saudi-Arabia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Saudi-Arabias ambassadør til Norge opprørt over uttalelser Ap-leder Jonas Gahr Støre har kommet med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lørdagens utgave av Dagens Næringsliv sa Støre at han ikke vil trekke en direkte linje mellom den religiøse praksisen i Saudi-Arabia og terrorisme, men at «i denne regionen brukes de ekstremistiske bevegelsen i islam aktivt for å legitimere et autoritært og voldelig styresett». Det får ambassadør Esam A. Abid Althagaf til å reagere.

– Vi er lei oss for at Støre bruker Saudi-Arabias navn bare for å øke oppslutningen om eget parti. Det er selvfølgelig ikke akseptabelt for vårt land, sier Althagaf til avisen. Han understreker samtidig at Støre er en venn av Saudi-Arabia og at landet ikke har noe imot Ap-lederen.

Støre sier at han ikke ønsket å henge ut Saudi-Arabia som et verstingeksempel, men at han trakk fram et eksempel fra tiden som utenriksminister, da han sa nei til en forespørsel fra Saudi-Arabia om å finansiere moskebygging.

– Jeg har referert til en episode med Saudi-Arabia fra min tid som utenriksminister. Utover det var min kommentar ikke knyttet til ett særskilt land, heller ikke Saudi-Arabia, sier Støre.

Personvernpolicy