Politikvinne: Beordret til å endre Nice-rapport

Innenriksminister Bernard Cazeneuve (t.h.), her fotografert sammen med statsminister Manuel Valls, har fått mye kritikk etter angrepet i Nice. Foto: Charles Platiau / Reuters NTB scanpix
Innenriksminister Bernard Cazeneuve (t.h.), her fotografert sammen med statsminister Manuel Valls, har fått mye kritikk etter angrepet i Nice. Foto: Charles Platiau / Reuters NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nice (NTB-AFP): En politikvinne sier Frankrikes innenriksdepartement presset henne til å endre en rapport om sikkerhetstiltakene i Nice på nasjonaldagen da 84 mennesker ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandra Bertin, som har ansvaret for overvåkingskameraene i den sørfranske byen, sier en ikke navngitt tjenestemann i departementet ba henne skrive i rapporten at det nasjonale politiet var utplassert to steder i byen den skjebnesvangre natten.

– Det er mulig de var der, men jeg ser dem ikke på videoopptakene, sier Bertin til avisen Journal du Dimanche.

– Han beordret meg til å skrive i rapporten at det nasjonale politiet var til stede på spesifikke steder der jeg ikke hadde sett noe til dem, forklarer hun. Hun sier tjenestemannen ringte henne dagen etter at Bertin sier hun ble oppsøkt av en «kommissær».

Innenriksminister Bernard Cazeneuve avviser Bertins påstand og truer med å saksøke politikvinnen for ærekrenkelser. Kontoret hans nekter for å ha sendt noen til Nice, slik Bertin hevder.

Cazeneuve har fått mye kritikk, og det har kommet krav om at han må gå av i etterkant av angrepet på den franske nasjonaldagen. Han sier han vil svare på «den ondsinnede kampanjen» mot ham fra opposisjonspolitikere fra Nice. (©NTB)