Nintendo-aksjen stuper etter Pokémon-varsel

Markedet er skuffet etter at Nintendo sier Pokémon-suksessen i liten grad vil påvirke selskapets regnskap. Illustrasjonsfoto: Toru Hanai / Reuters / NTB scanpix
Markedet er skuffet etter at Nintendo sier Pokémon-suksessen i liten grad vil påvirke selskapets regnskap. Illustrasjonsfoto: Toru Hanai / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tokyo (NTB-AFP): Nintendo-aksjen falt 16 prosent mandag formiddag etter at selskapet varslet at det populære Pokémon-spillet vil ha «begrenset» innvirkning på selskapets resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Pokémon Go ble rullet ut tidligere i måneden, har verdien på Nintendo-aksjen blitt mer enn doblet. Spillet, som har blitt et globalt fenomen, er laget av den amerikanske app-utvikleren Niantic, basert på figurer skapt av Nintendo.

Rettighetene til Pokémon forvaltes først og fremst av The Pokémon Company, der Nintendo er ett av tre eierselskaper. Nintendo og The Pokémon Company har sammen med Google investert flere hundre millioner kroner i Niantic i forbindelse med utviklingen av det populære mobilspillet.

Pokémon Go bruker såkalt «utvidet virkelighet», som kombinerer datagenererte figurer og kameraet på spillernes telefoner. Dermed kan spillerne jakte på digitale monstre som fremstår som om de befinner seg i spillernes naturlige omgivelser. (©NTB)

Personvernpolicy