Ingenting tilsier at machete-angrep i Tyskland er terror

En kvinne ble drept da en ung mann fra Syria gikk til angrep med en machete i den tyske byen Reutlingen. Foto: Vincent Kessler / Reuters / NTB scanpix
En kvinne ble drept da en ung mann fra Syria gikk til angrep med en machete i den tyske byen Reutlingen. Foto: Vincent Kessler / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ingenting som tyder på angrepet i Reutlingen, der en syrisk asylsøker drepte en kvinne og såret to andre personer med machete, var et terrorangrep, opplyser tysk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

21-åringen, som er pågrepet, var kjent for politiet, og han har vært involvert i andre episoder der mennesker har blitt skadd, opplyser politiet i en uttalelse søndag kveld. Den antatte gjerningsmannen er så alvorlig skadd etter et sammenstøt med en bil at han ikke er i stand til å bli avhørt. Politiet sier sent søndag kveld at 21-åringen får intensivbehandling på sykehus og at de holder vakt på stedet.

Angrepet skjedde på en busstasjon i sentrum av Reutlingen rundt klokken 16.30, og gjerningsmannen hadde en «uenighet» med kvinnen han drepte. Deretter gikk han løs på to andre, en mann og en kvinne, som ble såret.

Uttalelsen fra politiet gir ingen videre forklaring på hva som var motivet for angrepet. Mannen handlet alene, opplyser politiet til Reuters.

Vitner forteller at folk flyktet i panikk da mannen gikk til angrep.

– Jeg var inne på en pizzarestaurant. Da jeg bestilte mat, virket det som om noe skjedde utenfor. Da ser vi en mann kanskje 50 meter borte som plukker opp noe fra bakken. Det ser ut som en type sag, sier svenske «Simon» i Reutlingen til Aftonbladet.