Sundby-saken bidro til at legen ga seg

Knut Gabrielsen ga seg delvis som landslege på grunn av Sundby-saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Knut Gabrielsen ga seg delvis som landslege på grunn av Sundby-saken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Knut Gabrielsen ga rådet som fikk Martin Johnsrud Sundby straffet. Nå erkjenner han at saken var en av grunnene til at han tidligere i år trakk seg som landslagslege.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det tæret veldig på meg. Det ble en ekstra belastning, og det var én av årsakene til at jeg valgte å si opp, sier Gabrielsen til NRK.

Onsdag ble det klart at Sundby er utestengt i to måneder for feil bruk av den lovlige astmamedisinen Ventoline. Skistjernen har også mistet sammenlagtseirene i Tour de Ski og verdenscupen fra 2014/15-sesongen.

Sundby hadde fulgt anbefalingen han hadde fått fra Gabrielsen, som inntil i vår hadde vært lege for langrennslandslaget siden 1998. Ifølge vestlendingen følte han ikke noe press på å si opp.

– Nei, heller det motsatte. Jeg opplevde at Skiforbundet ønsket å ha meg med videre. Jeg har jobbet som landslagslege i tillegg til det jeg gjør på sykehuset. Da er det viktig at det er noe jeg trives med. Nå fant jeg ut at «nok er nok», og det sa jeg fra om i januar.

Gabrielsen fortalte under onsdagens møte med mediene at prosessen i Sundby-saken har vært lang og vanskelig.