Åtteåringer siktet for brudd på Thailands valglov

Bangkok (NTB): To åtte år gamle jenter er siktet for brudd på valgloven i Thailand etter at de tok ned flere valglister fordi de likte det rosa papiret listene var trykket på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juntaen i landet har slått hardt ned på politisk motstand i forkant av en folkeavstemning i august, der det skal stemmes over et grunnlovsforslag utarbeidet av juntaen. Dette blir den første store testen av folkeviljen overfor myndighetene etter militærkuppet i mai 2014, melder Reuters.

Jentene ble siktet for å ha forhindret valgprosessen og for å ha ødelagt offentlig eiendom etter at de rev ned listene som var hengt opp ved skolen deres.

– De har tilstått at de rev dem ned fordi de likte den rosa fargen, sier politimester Damrong Phetpong i provinsen Kamphaeng Phet. På grunn av jentenes unge alder, vil de ikke bli straffet, sier han.

Kritikere, inkludert flere store politiske partier, sier forslaget til ny grunnlov vil gi militæret for mye makt over valgte regjeringer og ikke vil løse motsetningene mellom populistiske krefter og de etablerte strukturene som domineres av militæret. (©NTB)

Personvernpolicy