Ammende mødre i masseprotest i Argentina

En av de demonstrerende kvinnene ammer under støttearrangementet i Buenos Aires. Foto: Enrique Marcarian / Reuters / NTB scanpix
En av de demonstrerende kvinnene ammer under støttearrangementet i Buenos Aires. Foto: Enrique Marcarian / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Buenos Aires (NTB-AFP): Flere hundre kvinner møtte opp til felles amming i flere byer i Argentina etter at en kvinne nylig ble bortvist fra en park i Buenos Aires for å ha ammet i offentlighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Mine bryster, mine rettigheter; jeg er ikke interessert i din mening», var ett av slagordene på plakatene til demonstrantene. Rundt 500 kvinner i den argentinske hovedstaden ville vise sin støtte til Constanza Santos, som ble bortvist fra en park av politiet fordi hun ammet sitt ni måneder gamle barn.

Støttespillerne hennes sier saken er foruroligende og at de ikke vil tillate at mødres rettigheter blir tråkket på.

Lignende demonstrasjoner ble også holdt andre steder i landet.

– Dette er supert, for det setter søkelys på et problem. Og politiet må være på publikums side, ikke motarbeide dem, sier den argentinske menneskerettighetsforkjemperen Adolfo Perez Esquivel, som ble tildelt Nobels fredspris i 1980. (©NTB)