Færre ulykker tross flere motorsykler

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Til tross for titusener flere motorsykler på norske veier de siste årene, går antallet dødsulykker ned. Hittil i år har 12 motorsyklister omkommet i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bygd nye, sikre veier, og på de veiene vi har er det blitt gjort utbedringer, samt bedre drift og vedlikehold. Samtidig har det kommet mye bedre kjøretøy, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen til VG.

I første halvår i år omkom ti motorsyklister i trafikken, mot tolv samme periode i 2015. Antallet er steget til 12 per 22. juli i år, ifølge Statens vegvesen. De fleste ulykkene er utforkjøringer, og utenlandske førere drar opp statistikken, ifølge Ranes. (©NTB)

Personvernpolicy