Luftforsvaret undersøker feil på redningshelikopter

Sea King-helikoptrene har en vinsj som gjør at pasienter kan hentes opp fra ulendt terreng, men Forsvaret har innført restriksjoner på bruk av vinsjen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Sea King-helikoptrene har en vinsj som gjør at pasienter kan hentes opp fra ulendt terreng, men Forsvaret har innført restriksjoner på bruk av vinsjen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Luftforsvaret har nedsatt en kommisjon som skal finne årsaken til et testhavari på et redningshelikopter. Helikoptrene er i redusert beredskap fram til konklusjonen er klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret avdekket tidligere i måneden en feil på vinsjen til redningshelikopteret Sea King. Det har ført til at redningsmannskaper må bære folk til posisjoner der de kan plukkes opp av kjøretøy eller redningshelikopter uten bruk av vinsj, som da en tyrkisk turist måtte bæres ned fra Trolltunga i Hordaland av Røde Kors-mannskap den 13. juli.

Restriksjonene ble innført etter at en vaier røk under en test 6. juli, og beredskapen er redusert fram til kommisjonen har konkludert, melder TV 2.

– Det er av hensyn til sikkerheten til personellet eller besetningen på helikopteret og ikke minst sikkerheten til de som skal reddes, sier kommandør Ståle Pedersen ved Forsvarets operative hovedkvarter til kanalen.

Hovedredningssentralene Nord og Sør sier det er alvorlig at ikke-livstruende oppdrag over land må løses med alternative ressurser. (©NTB)

Personvernpolicy