Tyske soldater lærer opp syriske migranter

Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB scanpix
Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Berlin (NTB): Over 100 syriske migranter i Tyskland er med i et pilotprosjekt der de får opplæring av tyske soldater for å kunne bidra i en eventuell gjenoppbygging av hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Ursula von der Leyen omtaler prosjektet i avisen Frankfurter Allgemeines søndagsutgave, melder Reuters. Hun forklarer at pilotprogrammet konsentrerer seg om å gi opplæring i teknologi, medisin og logistikk. Det kommer ikke fram i intervjuet om det foreligger planer om å utvide prosjektet til å omfatte flere av de over én million migrantene som kom til Tyskland i fjor.

– Tanken er at de en dag vil returnere til Syria og hjelpe til med å bygge landet opp igjen, sier von der Leyen til avisen. Hun sier Tyskland også kan spille en rolle i opptreningen av syriske sikkerhetsstyrker når landet har fått en ansvarlig regjering.

Forsvarsministeren sier flyktninger fra Syria kan utføre sivile oppgaver for det tyske forsvaret, men de kan ikke verve seg som soldater. Von der Leyen fikk nylig mange reaksjoner etter et kontroversielt forslag om at EU-borgere fra andre land i visse situasjoner kunne innta væpnede roller i det tyske forsvaret. Hun er også kjent for å ønske et større mangfold i landets væpnede styrker og støtter initiativ for å øke rekrutteringen blant innvandrere. (©NTB)

Personvernpolicy