Perus ekspresident søker om benådning

Tidligere i uken deltok demonstranter i en massemønstring med krav om å løslate ekspresident Alberto Fujimori. Foto: Mariana Bazo / Reuters / NTB scanpix
Tidligere i uken deltok demonstranter i en massemønstring med krav om å løslate ekspresident Alberto Fujimori. Foto: Mariana Bazo / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lima (NTB-DPA): Perus tidligere president Alberto Fujimori har bedt avtroppende president Ollanta Humala om å benåde ham. Søknaden er begrunnet med Fujimoris skrantende helse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 77 år gamle japanskættede ekspresidenten har vært inn og ut av sykehus flere ganger de siste månedene med en rekke helseproblemer.

Søknaden fra Fujimori vil bli behandlet i henhold til relevante lover, sier en talsmann for Perus justisdepartement.

Fujimori har sittet i fengsel de siste ti årene etter at han ble dømt til 25 års fengsel for blant annet menneskerettighetsbrudd begått mens han var president i Peru fra 1990 til 2000.

I 2013 avviste Humala en benådningssøknad fra ekspresidenten.

Fujimoris datter Keiko stilte til valg som president i år, men tapte med knappest mulig margin mot Pedro Pablo Kuczynski. Han skal etter planen overta presidentembetet i det søramerikanske landet førstkommende torsdag. (©NTB)