Pokémon Go-spillere krysset USAs grense ulovlig

Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): To canadiske barn som spilte det populære spillet Pokémon Go, ble stoppet av amerikanske grensevakter da de vandret inn i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to krysset grensen ulovlig, men var ikke selv klar over at de hadde beveget seg inn i et annet land.

– Begge var så fascinert av Pokémon Go-spillene sine at de mistet oversikt over hvor de var, forteller pressetalsmann Michael Rappold i den amerikanske grensevakten i delstaten Montana lørdag. Etter hendelsen, som skjedde torsdag, ble de to unge spillerne geleidet tilbake til Canada og gjenforent med sin mor.

Pokémon Go er et mobilspill som kombinerer GPS-lokalisering med 3D-grafikk og lar spillerne via mobilkameraet jakte på monstre rundt seg. Spillet har tatt verden med storm siden det ble sluppet tidligere i juli. (©NTB)

Personvernpolicy