Sjakk-Carlsen med i «The Simpsons»

Magnus Carlsen har spilt inn replikker for en gjesterolle i TV-serien «The Simpsons». Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen har spilt inn replikker for en gjesterolle i TV-serien «The Simpsons». Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): På nyåret kan TV-seere få se sjakkverdensmester Magnus Carlsen spille en gjesterolle i den animerte serien «The Simpsons», melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisen bekreftet manusforfatter Al Jean nyheten under den årlige Comic Con-messen i San Diego lørdag.

– Det er jo en ære. De har ikoniske figurer som gjør gjesteroller i Simpsons-serien. Serien er en slags kulturell «institusjon» i verden. Samtidig ønsker jeg ikke å si så mye mer før jeg får vite mer fra produsenten, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til VG.

Carlsen har allerede spilt inn replikkene til figuren han spiller. Episoden blir å se en gang på nyåret.

Det er vanlig at kjente personer gjør gjesteopptredener i «The Simpson», som har rullet på TV-skjermen siden 1989. Ifølge VG har blant andre Britney Spears, Michael Jackson og David Beckham spilt en rolle i serien opp gjennom årene.

– Simpsons er en serie som treffer mange mennesker, og dette er en ære for Magnus. Hvis du har som mål å gjøre sjakk mer populært i verden, er dette en fin mulighet, mener Agdestein. (©NTB)