Tysk politi stormet gjerningsmannens bolig

Tysk politi stormet natt til lørdag boligen til 18-åringen som skjøt og drepte ni mennesker ved et kjøpesenter i München, melder tyske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Bild bodde den 18 år gamle tysk-iraneren hjemme hos foreldrene i Bezirk Maxvorstadt, en bydel sentralt i München. Tett ved ligger en skole.

Faren til 18-åringen er ifølge den tyske avisen tatt inn til avhør, men motivet bak massakren på kjøpesenteret Olympia er fortsatt ukjent.

– Rolig fyr

Bildt har snakket med en av familiens naboer, som stiller seg uforstående til motivet bak massakren.

– Han bodde rett ved siden av. Jeg har bare sett ham av og til og kjente ham egentlig ikke. En venn av meg gikk i samme klasse som ham og beskriver ham som en rolig fyr. Han kjente ham igjen på videobildene, forteller naboen.

Pistol

Tysk politi fastholder at gjerningsmannen, som tok sitt eget liv etter massakren, handlet alene og at han kun var bevæpnet med pistol, ikke automatgevær som enkelte meldinger først tydet på.

Foruten de ni som ble drept, ble 16 andre såret. Tilstanden for tre av dem er kritisk. Det er ikke kjent om det var utlendinger blant ofrene.

Ukjent motiv

– Motivet bak denne forbrytelsen er helt ukjent, sa Münchens politisjef Hubertus Andrä under en pressekonferanse natt til søndag.

Ifølge ham var 18-åringen helt ukjent for politiet og hadde ikke noe kriminelt rulleblad.

I morgentimene lørdag medga politiet at de fortsatt er i villrede om hva som var motivet bak skytingen

– Vi må undersøke alt, men vi vet ennå ikke hva som var den utløsende faktoren bak denne forbrytelsen, sa polititalsmannen Peter Beck.

Les også:

Politiet: München-skytteren var en tysk-iransk ung mann

Merkels stabssjef påpeker sammenfall med Utøya-årsdag

Norsk familie i skuddramaet i München

Politiet i München takker alle som hjalp til

Personvernpolicy