FN leverer mat til folk på flukt fra Boko Haram

Kano (NTB-AFP): FN har gjennomført den første matleveransen til den nigerianske byen Banki, der tusener av mennesker oppholder seg etter å ha blitt drevet på flukt av islamistgruppen Boko Haram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre har sultet i hjel i byen siden mars, sier FN, som gjennom sitt kontor for humanitær hjelp (OCHA) har fraktet inn 30 tonn «livsnødvendig mat» fra nabolandet Kamerun. Forsyningene kom fram til Banki torsdag og ble fordelt mellom de 25.000 menneskene som befinner seg der.

– Ytterligere 700 kilo mat beregnet på underernærte barn ble fløyet inn fra delstatshovedstaden Maiduguri, heter det i uttalelsen fra FN.

Det var første gang det ble levert mat til de mange tusen som har vært fordrevet internt de siste fire månedene etter flere dødbringende aksjoner fra Boko Harams side. Flyktningene har måttet leve på det de har fått av soldater som har delt rasjonene sine.

I mai sa FN at det var desperat mangel på mat til 9,2 millioner mennesker i området rundt Tsjadsjøen, som danner grensen mellom Nigeria, Tsjad, Kamerun og Niger. (©NTB)

Personvernpolicy