Manson-tilhenger slipper ikke ut av fengsel

Leslie Van Houten under løslatelseshøringen i California. Hun ble nektet prøveløslatelse og må fortsette å sone over 40 år etter drapene hun var med på. Foto: Damian Dovarganes / Reuters / NTB scanpix
Leslie Van Houten under løslatelseshøringen i California. Hun ble nektet prøveløslatelse og må fortsette å sone over 40 år etter drapene hun var med på. Foto: Damian Dovarganes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Los Angeles (NTB-DPA): Leslie Van Houten, et tidligere medlem av den såkalte Manson-familien, blir ikke løslatt på prøve. Hun soner en livstidsdom for medvirkning til to drap for over 40 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anført av Charles Manson sto den sektlignende «familien» bak flere bestialske drap i California på 1960-tallet. 19 år gamle Van Houten var det yngste «familiemedlemmet» som deltok i drap, og hun er dømt for å ha deltatt da ekteparet Leno og Rosemary Bianca ble drept i 1969.

Guvernør Jerry Brown i California mener Van Houten i løslatelseshøringen ikke greide å forklare hvordan hun gikk fra å være en tenåringsjente til å bli med drap. Han valgte derfor å gå imot en anbefaling fra april om at kvinnen, som i dag er 66 år gammel, skulle slippes fri.

Manson-familiens drapsorgie hadde blant annet som mål å utløse en rasekrig i USA. Den mest kjente ugjerningen var drapet på den gravide skuespilleren Sharon Tate og fire andre personer i 1969. Van Houten var ikke med på disse drapene.

Gruppens leder, Charles Manson, er i dag 81 år gammel. Han og flere andre av Manson-familiens medlemmer sitter fortsatt fengslet. Patricia Krenwinkel og Charles «Tex» Watson er flere ganger blitt nektet løslatelse, mens Susan Atkins døde i fengsel i 2009. (©NTB)

Personvernpolicy