Kaine blir Clintons visepresidentkandidat

Hillary Clinton bekrefter at Virginia-senator Tim Kaine blir hennes visepresidentkandidat til valget i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaine var på forhånd navngitt som en av de mest aktuelle kandidatene. Han er tidligere guvernør fra Virginia, og er i dag medlem av utenrikskomiteen i Senatet, noe som gir ham verdifull utenrikspolitisk erfaring.

Clinton skrev i en Twitter-melding at hun hadde valgt Kaine som sin «running mate», hennes valg av visepresidentkandidat. Hun la til at han har viet sitt liv for å hjelpe andre.

– Jeg snakket nettopp med Hillary. Jeg er beæret som får stille til valg sammen med henne. Jeg kan knapt vente på å komme meg ut og drive valgkamp i Miami i morgen, svarte Kaine. Der skal de to for første gang drive valgkamp sammen.

Den spansktalende Kaine kan hjelpe Clinton med på sikre seg flere stemmer fra latinamerikanske velgere, i tillegg til at Virginia er en stat der det er reell kamp mellom partiene.

Trump-leiren, som for lengst har stemplet Clinton med tilnavnet «skurken Hillary» og konsekvent omtalte Ted Cruz som en løgner i nominasjonskampen, har allerede funnet et nedsettende navn på Kaine: Korrupte Kaine.

Personvernpolicy