Merkels stabssjef påpeker sammenfall med Utøya-årsdag

Peter Altmaier (t.h.), stabssjefen til statsminister Angela Merkel, påpeker sammenfall mellom femårsdagen for Utøya og skytingen i München. Foto: Reuters / NTB scanpix
Peter Altmaier (t.h.), stabssjefen til statsminister Angela Merkel, påpeker sammenfall mellom femårsdagen for Utøya og skytingen i München. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Berlin (NTB-AP): Stabssjefen til Tysklands statsminister Angela Merkel påpeker at skytingen i München skjer på femårsdagen for angrepene som kostet 77 mennesker livet i Oslo og på Utøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag er det femårsdagen for den fryktelige massakren i Norge, der unge mennesker, studenter ble drept av en norsk borger, sier Peter Altmaier i et intervju med den tyske fjernsynskanalen ARD i forbindelse med skytingen i München. Altmaier utdyper ikke dette og sier ikke noe mer som antyder at det er forbindelse mellom de to tragediene.

Vår egen utenriksminister Børge Brende (H) omtaler drapene i München som fryktelige. På Twitter påpeker også han at angrepet i den sørtyske byen skjer på «samme dag som vi sørger og minnes den fryktelige terroren som rammet Norge så hardt for fem år siden».

På spørsmål om hvorvidt fredagens angrep i München kunne vært forhindret, svarer Altmaier at «absolutt sikkerhet kan bare oppnås i en stat med total overvåking, og ingen ønsker seg det».

– Det vil være det motsatte av vår frie, vesteuropeiske livsstil, sier Altmaier. Han legger samtidig til at fredagens hendelse er en påminnelse om at man ikke kan snakke bort faren og at det derfor er viktig å gi sikkerhetstjenestene de nødvendige verktøyene. (©NTB)