Professor vil ha nedre grense på medisinstudiet

Oslo (NTB): Universitetene bør innføre en nedre aldersgrense på 21 år for å søke på medisinstudiet, mener professor ved Universitetet i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette vil fremme medisinsk profesjonalitet, evne til dømmekraft i komplekse situasjoner og medmenneskelighet. Det er en fordel at studentene har variert livserfaring etter videregående, sier professor Edvin Schei ved institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen til Dagens Næringsliv.

Han mener det ikke holder at dagens opptakskrav til medisinutdannelsene er basert på høye karakterer.

– Jeg er spent på hva UiO-utvalget kan komme opp med. Vi trenger et bredere sett med opptakskriterier i dag, sier han med henvisning til arbeidsutvalget som skal se på alternative opptakskriterier til UiOs medisinstudium. Utvalget ønsker å sette i gang et pilotprosjekt neste år.

– En kombinasjon av karakterer, kognitive ferdigheter og intervjuer vil være en optimal og mer rettferdig opptaksmåte, sier Unn-Hilde Grasmo-Wendler, fungerende fakultetsdirektør og leder for arbeidsutvalget, til Dagens Næringsliv.

Personvernpolicy