Cubansk dissident sultestreiker

Havanna (NTB-AFP): Den ledende cubanske dissidenten Guillermo Fariñas sier torsdag at han har innledet en sultestreik for å få slutt på tortur og brudd på menneskerettighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fariñas, som i 2010 ble tildelt Europaparlamentets Sakharov-pris, sier til nyhetsbyrået AFP at han onsdag sluttet å ta til seg mat og væske. Sultestreiken startet på årsdagen for gjenopprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Cuba og USA, og målet er å få regjeringen på Cuba til å behandle sine politiske motstandere bedre.

– Vi ber dem ikke om å slutte å arrestere oss – det er noe vi er stolte av – men at de slutter å banke oss opp og torturere oss når vi blir arrestert, sier Fariñas i et telefonintervju. I et brev til president Raul Castro skriver 54-åringen at han vil fortsette sultestreiken helt til landets leder lover at politiske motstandere ikke lenger skal «tortureres, bankes opp eller trues på livet».

– Jeg vil fortsette fram til de gir meg det jeg ber om, eller inntil døden, sier Fariñas, som har gjennomført en rekke sultestreiker. I 2010 var han nær ved å sulte seg i hjel.

Den cubanske regjeringen, som nekter for at det er politiske fanger i landet, har ikke kommentert utspillet fra Fariñas. (©NTB)

Personvernpolicy