Fengsling og formell siktelse etter Nice-angrep

Blomsterhavet langs strandpromenaden der 84 mennesker ble drept mens de var ute på Frankrikes nasjonaldag. Foto: Jean-Pierre Amet / Reuters / NTB scanpix
Blomsterhavet langs strandpromenaden der 84 mennesker ble drept mens de var ute på Frankrikes nasjonaldag. Foto: Jean-Pierre Amet / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris (NTB-AFP): Fem personer er formelt siktet for å ha bidratt til angrepet i Nice som kostet 84 mennesker livet for en drøy uke siden. Alle er varetektsfengslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at tre av de fem er siktet for medvirkning til «drap begått av en gruppe med terrorforbindelser». De andre to er siktet for «våpenlovbrudd i forbindelse med en terrorgruppe».

Statsadvokat François Molins opplyste på en pressekonferanse torsdag kveld at påtalemyndigheten har innledet terroretterforskning av fire menn og én kvinne som ble pågrepet i kjølvannet av angrepet i Nice for en uke siden. Myndighetene mener 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som gjennomførte lastebilangrepet i, hadde planlagt det i flere måneder og at han fikk hjelp.

– Etterforskningen viser at Bouhlel hadde medhjelpere både til planleggingen og gjennomføringen av angrepet, sa Molins under pressekonferansen.

400 etterforskere har jobbet med å analysere bevismateriale etter angrepet 14. juli. (©NTB)

Personvernpolicy