Fengsling og formell siktelse etter Nice-angrep

Blomsterhavet langs strandpromenaden der 84 mennesker ble drept mens de var ute på Frankrikes nasjonaldag. Foto: Jean-Pierre Amet / Reuters / NTB scanpix
Blomsterhavet langs strandpromenaden der 84 mennesker ble drept mens de var ute på Frankrikes nasjonaldag. Foto: Jean-Pierre Amet / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paris (NTB-AFP): Fem personer er formelt siktet for å ha bidratt til angrepet i Nice som kostet 84 mennesker livet for en drøy uke siden. Alle er varetektsfengslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at tre av de fem er siktet for medvirkning til «drap begått av en gruppe med terrorforbindelser». De andre to er siktet for «våpenlovbrudd i forbindelse med en terrorgruppe».

Statsadvokat François Molins opplyste på en pressekonferanse torsdag kveld at påtalemyndigheten har innledet terroretterforskning av fire menn og én kvinne som ble pågrepet i kjølvannet av angrepet i Nice for en uke siden. Myndighetene mener 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som gjennomførte lastebilangrepet i, hadde planlagt det i flere måneder og at han fikk hjelp.

– Etterforskningen viser at Bouhlel hadde medhjelpere både til planleggingen og gjennomføringen av angrepet, sa Molins under pressekonferansen.

400 etterforskere har jobbet med å analysere bevismateriale etter angrepet 14. juli. (©NTB)