Charles lå på bakken og holdt hendene i været – ble skutt av politiet

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terapeuten prøvde å hjelpe en autistisk mann som hadde rømt fra pleiehjemmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Charles Kinsey ligger på sykehus etter å ha blitt skutt tre ganger i beinet av en politibetjent i Miami i Florida mandag. Til nyhetsbyrået Reuters forteller Kinsey at han lå på gaten med hendene i været ved siden av en autistisk pasient han prøvde å hjelpe da skuddene ble avfyrt.

– Jeg var mer bekymret for ham enn meg selv. Jeg tenkte at så lenge jeg har hendene i været, så skyter de ikke, sier han, og fortsetter:

– Wow, så feil kan man ta.

Den 23 år gamle autistiske mannen hadde rømt fra gruppehjemmet han bor på, hvor Kinsey er ansatt som terapeut og assistent, og satt med beina i kors på bakken da Kinsey fant ham. I hendene hadde han en liten lastebil han lekte med.

Se video øverst i artikkelen.

Les også: Ny drapsvideo fra USA spredt på sosiale medier

Trodde lekebil var våpen

En amatørvideo viser Charles Kinsey som ligger på bakken med hendene i været mens han roper til politiet at våpen ikke er nødvendig. Kinsey gjentok flere ganger til politiet at alt den autistiske mannen hadde i hendene var en lekebil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde fortsatt hendene i været etter at han hadde skutt meg og spurte «Sir, hvorfor skjøt du meg?» og han svarte «Jeg vet ikke», forteller Kinsey fra sykehussengen.

Hendelsen skjer etter flere episoder av politivold mot svarte menn i USA. Store protester har brutt ut i flere amerikanske byer i løpet av det siste halvannet året etter at videoer hvor politiet skyter svarte menn har blitt offentliggjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fem politifolk drept under demonstrasjoner i Dallas

Usikkert hvorfor våpenet ble avfyrt

Etter skyteepisoden ble både Kinsey og den autistiske mannen satt i håndjern.

North Miami Police Department sier i en uttalelse at politibetjentene rykket ut etter en melding om en mulig væpnet mann som truet med å begå selvmord. Politiet forteller videre at betjentene kom til stedet og fant en autistisk mann og en assistent. Mens politiet kommuniserer med Kinsey avfyrer den ene betjenten våpenet sitt og treffer ham i beinet, opplyser politiet.

Det er usikkert hvorfor betjenten skjøt, men vedkommende er ifølge politiet permittert mens etterforskningen pågår.

Les også: Politiet: – Skytteren i Baton Rouge var ekssoldat